Letiltotta a Facebook a legnagyobb szegedi csoportot, péntek óta elérhetetlen

Még a múlt héten pénteken meglepődve konstatáltam – miután megnyitottam az összes Facebook-oldalt, amit a hírekhez figyelni kell –, hogy az egyik legnagyobb helyi oldal, a több mint 70 ezres Szegeden láttam – amely még Szegeden láttalak néven indult – nevű csoport eltűnt a Facebookról. Először nem volt furcsa, talán az URL változott, több könyvjelzőt is frissíteni kellett már így.

Ám az oldalra külön rákeresve sem jött elő, csak a hasonló nevű, kisebb oldalakat dobta fel a Meta keresője. Időközben többeknek is feltűnt az oldal hiánya, például a másik nagy, ám mindössze közel feleannyi felhasználóval rendelkező Szegeden hallottam nevű Facebook-csoportban. A névváltozáson túl előfordulhatott még, hogy törölték az oldalt, ami eléggé valószerűtlen, így maradt az, hogy letiltották.

Időközben a Szeged365-nek sikerült elérnie az oldal kezelőit, akik azt mondták a portálnak, hogy valóban a Facebook tiltotta le az oldalt ideiglenesen, de hozzátették, dolgoznak rajta, hogy ismét elérhető legyen. Ez egyelőre a mai napig nem történt meg, így kíváncsian várjuk a fejleményeket.