Szalámikiállítás nyílt a Reök-palota előtt: 150 év ízemlékeit idézik fel a művészet segítségével

A Pick a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) együttműködve, művészi módon mutatja be a személyes és kollektív ízemlékeket a Reök-palota melletti Magyar Ede téren. A grafikai alkotásokból készült kiállítás budapesti debütálása után ugyanis júliusban hazalátogatott, és múlt hét péntektől kezdve egy hónapon keresztül a szegediek és a városba látogatók is megtekinthetik.

Kirándulás az erdőben, biciklitúra a Balaton körül, nyári tábor az osztálytársakkal... – sorolják, milyen élethelyzetekben fogyasztjuk az immár több mint 150 éves múlttal rendelkező Pick szalámikat, melyek vizuálisan is megjelennek márciusban, illetve július–augusztusban kortárs grafikusoknak köszönhetően szalámikhoz csomagolt vászontáskákon, majd a MOME jelenlegi és volt hallgatói jóvoltából a most látható Íz-Emlék-Képek elnevezésű kiállításon.

Szokolai Júlia, a Bonafarm húságazat stratégiai és marketingigazgatója szerint az adta az ötletet, hogy a megfelelő ízkombinációk megalkotása olyan, mint egy rajz vagy egy festmény elkészítése”, így kortárs grafikusokat kértek fel az ízemlékeik ábrázolására. Hatalmas öröm és büszkeség számunkra, hogy az elkészült alkotásokból Íz-Emlék-Képek elnevezéssel egy kiállítás is született Budapesten, sőt, ez a tárlat most megérkezett a Pick »szülővárosába«, Szegedre is”.

Fotó: Szegedi Szabadtéri

Fotó: Szegedi Szabadtéri

„A Pick 1869 óta Szeged védjegye, azaz a márka és a város kapcsolata már több mint 150 éves. Így kifejezetten fontos volt számunkra, hogy a kiállítás ide is ellátogasson és a helyi közösségek számára értéket teremthessen, olyat, mint amit másfél évszázada a Pick is teremt” – mondta Takács István, a Bonafarm Zrt. operációs vezérigazgató-helyettese a tárlat megnyitóján, melyen többek között Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója és Nátyi Róbert, a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora is felszólalt.

Az Íz-Emlék-Képek tárlata július 30-ig látogatható Szegeden. Az érdeklődők az alkotásokat, köztük a korábban díjazott alkotók munkáit, a hónap folyamán ingyenesen a Magyar Ede téren, a Regionális Összművészeti Központ előtt, szabadtéren tekinthetik meg.