Kövekkel dobálta, ököllel ütötte és meg is rugdosta a trolit egy szegedi férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek Szegeden egy férfival szemben, aki két járművet, köztük egy trolit rongált meg még a télen úgy, hogy haragból kövekkel dobálta meg.

A Szegedi Járási Ügyészség közleménye azt írja, a férfi még tavaly december 17-én sétált ittasan a reggeli órákban a belvárosban. Odament az utcán parkoló autójából éppen árukirakodást végző személyhez, majd pénzt és cigarettát kért tőle. Mivel a férfi nem adott neki, dühében köveket kapott fel a villamossínek közül, és azokkal dobálta meg a kocsit. Az autóban 120 ezer forintos kár keletkezett, a fényezése több helyütt megrongálódott és az utasoldali üvege is kitört.

 Az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy idén január 3-án, a déli órákban fel akart szállni a trolira, de jól láthatóan ittas állapota miatt a sofőr nem nyitotta ki neki az ajtót. Ekkor a trolibusz ajtaját ököllel megütötte és abba bele is rúgott. A vezető oldali ablakba is többször beleütött, majd a jármű oldalát kövekkel dobálta meg. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásával 80 ezer forintos kárt okozott a karosszériában.

A járási ügyészség a vádlottat két rendbeli garázdaság vétsége, valamint két rendbeli rongálás vétsége elkövetésével vádolja, bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság dönt majd.