Bárki megtervezheti, hogy milyen óriás falfestmény készüljön egy kiskundorozsmai épület falára

Június 30-a éjfélig várja a pályázatokat a Mondolo Egyesület az info@mondolo.hu címre, melyben bárki megtervezheti, hogy milyen falfestmény kerüljön a kiskundorozsmai Szent János tér 3. szám alatt található épület északi tűzfalára. A pályázat követelményei és részletei itt találhatóak.

Az egyesület oldalán az olvasható, hogy a festményhez a lakóközösség támogatását és beleegyezését is megszerezték, és a győztes pályázó kiválasztása után már csak egy szponzort kell találniuk a megvalósításhoz.

A falfestmény témájául ezen alkalommal a dorozsmai költőfal, azon belül is a partifecskék és gyurgyalagok szolgálnak, mivel ahogyan azt a Mondolo Egyesület tagjai írják, egy ismert népdalból mindenki számára világossá válhatott, hogy Kiskundorozsma területén jelentős pacsirta populáció él.

„Künn a dorozsmai határban, de sok pacsirta madárka van.
Nincs szebb ott az aranykalásznál, most is a lelkem csak arra jár.”

Azonban nem csak pacsirták találhatóak ezen a területen, hanem mivel a szikes löszgyepek és a múltbéli homokbányászati tevékenység változatos életteret hozott létre, ezért számos más élőlénynek is otthon tud nyújtani. Dorozsma határában ezáltal a pacsirtákat leszámítva él még partifecske, de rengeteg gyurgyalag is.