Építőipari nívódíjat kapott a Pick Aréna, csütörtökön helyezték fel az dísztáblát az épületre

Mint ismert, 2022-ben az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriuma a Pick Arénának is odaítélte az építőipari nívódíjat. Egy ünnepségen aztán ismét összegyűltek a díjazottak, és felavatták az erről szóló dísztáblát az épület falán, melyről a kézilabdacsapat hivatalos oldala és a Magyar Építők szakportál is beszámolt, utóbbinál képek is láthatóak az eseményről.

Az eseményen többen is felszólaltak, például Bardóczy Gábor kormánybiztos, Csépe Barnabás projektigazgató, a szegedi Hajós Tibor, a Hajós Építésziroda vezetője, aki a létesítményt tervezte, valamint Tolnay Tibor, az építőipari nívódíj bírálóbizottságának elnöke, aki mesélt a rangos díjról, annak történetéről.

A nívódíj megítélésekor kiadott laudáció szerint „az ország egyik legmodernebb új kézilabda csarnoka a Tisza szomszédságában, Szegeden, a régi romos SZEOL Stadion helyén épült fel. Az épület cölöpökre épült vasbeton vázas kialakítású, a tető 21–29 méter magasságban acélszerkezet. A hazai viszonylatban is egyedülálló 78 méter hosszú és 77 tonnás főtartókat összehangolt csapatmunkával, speciális 600 tonnás lánctalpas daruval emelték a helyükre. A létesítményben a küzdőtereken a mobil lelátók betolásával két szabványos méretű kézilabda edzőpálya is kialakítható. Az utánpótlásra gondolva pedig helyet kapott egy 1500 fős kiscsarnok mellett akadémiai kollégium részleg is, és az épületet megújuló energiából előállított távhővel fűtik”.