Kiszáradt hét fa a Móra parkban, a balesetveszély miatt ki kellett vágni őket

Tudomásunkra jutott, hogy a Móra Ferenc Múzeummal szemben, a Belvárosi híd lejárója mentén kivágtak több fát is. Ennek okairól végül az önkormányzati portál számolt be, amint írják, a hársfák idén már ki sem hajtottak, mivel a tavalyi aszályos idő miatt kiszáradtak.

A helyenként üreges fákat még kedden vágták ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai a portál szerint, hogy elkerüljék a balesetveszélyes helyzeteket, ám azt ígérték, hogy amint lehetséges, pótolni fogják őket. Azt nem tudni, hogy a tér nemrégiben történt felújítása, és az érintett terület feltöltése okozhatta-e azt, hogy a fák kiszáradtak.

2020 februárjában pont ugyanitt történt egy fakidőlés, akkor épp egy durva vihar csapott le Szegedre, mely többek között megbontotta a Széchenyi téri Kiss Dávid-palota tetejét, és az ominózus fát a hídkorláttal együtt az útpályára borította, szerencsére sérülés nem történt. A korlátot akkor egy nem túl esztétikus darabbal helyettesítették biztonsági okokból, de végül eredeti formájában visszaállították.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder