Nem járnak tíz napig a kiskörúti villamosok, mert javítják a közös sáv burkolatát

A Tisza Lajos körúton sokaknak, elsősorban az ott busszal vagy trolival rendszeresen közlekedőknek, már feltűnhetett, hogy meglehetősen ramaty állapotban van a közös közösségi közlekedési sáv aszfaltburkolata. Ezen végeznek most javítási munkálatokat az SZKT közleménye szerint.

Hogy pontosan mire lehet számítani? Június 17-én (szombat) üzemkezdettől 27-e (kedd) üzemzárásig a körút Hajnóczy utca és Gutenberg utca közötti szakaszán dolgoznak majd, amely munkálatok érintik a 3-as, a 3F-es, a 4-es villamosviszonylatokat. A munkálatok ideje alatt ezen viszonylatok Anna-kút–Vadaspark/Fonógyári út/Kecskés végállomások közötti szakaszán ideiglenes vágányzár lép életbe.

A villamosok Tarján végállomás és Anna-kút közötti vonalszakaszon közlekednek, de csak eddig. Anna-kút és Vadapark/Fonógyári út/Kecskés végállomások között villamospótló autóbuszok járnak majd. A 3/3F-es és 4-es jelzésű villamosok és a villamospótló autóbuszok közötti átszállási kapcsolatot az Anna-kút körúti megállóhelyein biztosítják.

Fontos, hogy a vágányzárhoz kapcsolódóan a 3/3F vonali villamospótló autóbuszok a Veresács utca megállóhelyet egyik irányban sem érintik. A gördülékenyebb közlekedés érdekében a munkálatok ideje alatt a 8-as és 10-es jelzésű trolibuszok a Szent István tér irányba a régi Anna-kúti megállóhelyet használják (tehát nem azt, ami az út közepén van), valamint Volánbusz Zrt. által közlekedtetett 20-as és 24-es jelzésű autóbuszok a Dugonics tér irányba a régi Kálvin téri autóbuszmegállóhelyet, a Glattfelder Gyula tér irányba szintén a régi Anna-kút megállóhelyet használják.