Zöld lakópark és irodaház is épül Újszegeden a Bertalan híd mellett

Építkezés indult a Bertalan híd újszegedi lejárója mellett, a Szent-Györgyi Albert utca és a Közép Kikötő sor között. Ezen a helyen korábban irodaházat akart építeni a Demján Sándor egykori milliárdos üzletember és közgazdász – 2018-ban bekövetkezett haláláig az ország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb személye volt – érdekeltségi köréhez tartozó Arcadom, ám a beruházás végül a 2008-as gazdasági világválság miatt meghiúsult.

A területen most is lesz ugyan irodaház, de nem egybefüggő és nem akkora, mint amit eredetileg terveztek: társasházak mellett fog elhelyezkedni, közvetlenül a híd mellett. Az irodaház építése viszont egyelőre várat magára, jelenleg – ahogy azt hirdetik is táblákon – az Örökzöld lakópark épületeit kezdték el felhúzni.

A projekt weboldala szerint a harminclakásos társasházban 45 és 140 négyzetméter közötti lakásokat lehet majd venni, utóbbi valószínűleg az épület tetején lévő penthouse. Külső megjelenésre a szokásos szögletességet a kagylóforma váltotta fel, egyes lakások a négy emelet miatt Tiszára néző panorámával is rendelkeznek.

Forrás: Örökzöld lakópark

Fotó: Bálint András / Szegeder

Az épület egyébként mind formavilágra, mind anyaghasználatra minőséginek tűnik a látványtervek alapján, és itt nem is kell a történelmi városmag stílusához igazodnia, mint a Takaréktár utcai irodaháznak. A faszerű, vagy valódi faburkolat a színvilágot is sokkal természetesebbé teszi, és amennyiben ténylegesen elhelyeznek majd növényeket az épület peremén, az méginkább hozzáad majd ehhez az érzéshez. Az üvegfelületek sem lesznek akkorák, mint a kábelgyár helyére épült lakópark épületeinél.

Az építkezést még idén májusban kezdték el, így még nem sok látszik belőle, jelenleg az alapozásnál járnak. Az első társasház tervezett befejezése a lakásprojekt oldalán írtak szerint jövő év vége. Azt ígérik, hogy megújuló energiaforrásokkal is fedezik majd a rezsit. A lakó- és irodaövezet új címet is kap majd, az első épület az Örökzöld köz 4. szám alatt épül.