Közel 100 millió forintból rakják rendbe az Aradi vértanúk terét és a szökőkutat

Ugyan a környező közműveket már egy ideje cserélik – útfelbontás és -lezárás mellett – az Aradi Vértanúk terénél, magának a térnek a felújítása csak most csütörtökön indult el. Jelenleg épp a burkolat bontása zajlik.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Kovács Tamás gazdasági alpolgármester arról beszélt a Szeged.hu szerint, hogy a beavatkozás egy hónap alatt elkészül, hogy az itt folyó hangos munkával ne zavarják majd az ekkor induló Szegedi Szabadtéri Játékokat. A kivitelezést a Norbo-Ép Kft. végzi, a megrendelő pedig a szegedi önkormányzat, amely a teljes összeget állja, ez körülbelül 100 millió forintot jelent, ami így oszlik meg:

  • A tér 40 millió forintért kap új klinkertéglás támfalat, ezen felül ezer négyzetméteren újraaszfaltozzák azt.
  • Újabb 40 millió forintba kerül az, hogy a Szegedi Vízművek Zrt. kicseréli a tér alatt található elöregedett víz- és csatornavezetékeket, ez a munka már korábban elkezdődött.
  • Megközelítőleg 20 millió forintért, a vezetékcseréket követően újraaszfaltozzák a tér szélén található utakat és járdákat is.

A hosszabb ideje nem működő szökőkutat is felújítja és működőképessé teszi ezeken felül a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szondi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a munkálatok miatt, hiszen a lakók részéről is régóta igény mutatkozott a tér rehabilitációjára.