Győzött a Szeged itthon a Veszprém ellen

A címvédő Szeged házigazdaként 31-25-re legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén, pénteken, írja az MTI. A vendégek mindössze egyszer, az ötödik percben 2-1-nél vezettek az egész meccsen.

A hazaiaktól Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, a vendégek keretéből Lukács Péter és Omar Jahja hiányzott. Jobban, pontosabban kezdett a címvédő, és amikor 8-5-re ellépett, Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért, majd 10-5-nél kulcsposztokon cserélt. Mikler Roland bravúros védésekkel segítette a Szegedet, amely a meccs harmadánál már hat góllal vezetett. Juan Carlos Pastor vezetőedző jól forgatta csapatát, nagy önbizalommal és lelkesedéssel kézilabdázott a házigazda, és bár az előnye csökkenni kezdett, a szünetben 15-11-re vezetett. Az első félidő vége előtt fél perccel a bakonyiak kihasználták a második időkérési lehetőségüket is.

A második felvonás elején már csak két találat volt a különbség, ám a fordulópont elmaradt, mert a veszprémieknek az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is volt egy kilencperces gól nélküli időszakuk. Szokatlanul korán, már a 42. percben elfogytak a vendégcsapat időkérései, a taktika pedig annyiban változott, hogy a kapus lecserélésével létszámfölényes támadójátékot rendelt el a szakmai stáb. Innentől kezdve egyik oldalon sem a védekezésen volt a nagyobb hangsúly, és ez is a címvédőnek kedvezett. Tíz és fél perccel a vége előtt visszaállt a hatgólos különbség.
    
A szegediek rendre hosszan támadtak, ellenfelük viszont igyekezett gyors akciókat vezetni, ennek ellenére még felzárkóznia sem sikerült. Mikler Roland 12 védéssel, Alexander Blonz hét, Borut Mackovsek hat, Rosta Miklós öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Rodrigo Corrales öt, Vladimir Cupara három védéssel zárt, a legeredményesebb pedig Rasmus Lauge Schmidt volt négy találattal.

A Szeged csupán tíz, a Veszprém 16 lövést rontott, a hazaiak mind a hét büntetőjüket értékesítették, a vendégek viszont - Mikler bravúrjai miatt - hármat kihagytak, illetve a csongrádiaknál néggyel több védés volt.

A két csapat 189. egymás elleni mérkőzésén 128 veszprémi siker és hét döntetlen mellett az 54. szegedi győzelem született.