Rendőrökkel érkezett a hatalmas szegedi szalámiszállítmány, de végül letartóztatták a vevőket, akik nem akarták kifizetni a megrendelt 1600 rudat

Különös történet látott a napokban napvilágot, ami arról szól, hogy letartóztattak két férfit, akik idén tavasszal egy – meg nem nevezett – szegedi húsipari cégtől rendeltek nagy tételben szalámit, de azt kifizetni már nem akarták. Az ügyészségi közlemény úgy szól, hogy a gyanúsítottak április 3-án vették fel a kapcsolatot a húsüzem vevőszolgálatával, és magukat egy viszonteladó cég képviselőinek kiadva 250 rúd szalámit rendeltek meg, melyet a sértett cég le is szállított.

A szállítmány közel három és fél millió forintos vételárát a gyanúsítottak a megállapodott határidőn belül nem fizették ki, majd a sértett számára elérhetetlenné váltak. Egy hónappal az első esetet követően

egy másik cég képviselőinek adták ki magukat, immáron 1 600 rúd szalámit rendelve.

A sértett cég ekkor már gyanút fogott, ezért a 17 millió forint értékű áru átadását rendőrök kísérték figyelemmel, akik a két gyanúsítottat elfogták és előállították.

Jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt indult eljárás a Szegedi Járási Ügyészségén, ahol a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyének okán indítványozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön megtartott ülésein a gyanúsítottak letartóztatását az ügyész indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte.

Hogy melyik szegedi húsipari cégről van szó, azt érthetően nem részletezte a közlemény, de nem sok akkora gyárról tudunk, akik ekkora mennyiségekkel dolgoznak.