Olyan régóta vannak leláncolva biciklik a Mars téren, hogy a Kutyapárt információs táblákat helyezett ki

„Avar-kori kerékpár-romok” – ezzel a címmel fogadnak mostantól információs táblák a Mars tér körút felőli részén, a Bartók tér felé lévő trolimegállóban. Itt ugyanis, a megállót a híres autóbuszpályaudvartól elválasztó, utóbbival egyidőben idehelyezett fehér–fekete festésű korlátokhoz olyan régóta vannak egyes kerékpárok leláncolva, hogy az lassan városképi jelentőséggel bír, és legközelebb egy kapcsolódó bizottsági ülésen akár helyi védettséget is kaphatnának.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi kirendeltsége posztjában azt írta vasárnap reggel, hogy „régészeik” helyszíni ásatásokat végezve jöttek rá, hogy Avar-kori kerékpár-romokról van szó, nem csak simán ottfeledett régi biciklikről. „Információs táblákat helyeztünk el, hogy tájékoztassuk a járókelőket a látszólag ottfelejtett, szemétnek tűnő tárgyak fontosságáról.”

Az avarok egyébként az eurázsiai sztyepp nomád népe voltak, akik a 6–8. század között Kárpát-medencei központú, erős birodalmat irányítottak. Szeged környékén is számos avar-kori temető lelhető fel