Vasárnap honvédségi nyílt nap lesz a szegedi reptéren, kiállítják a Lynx-et és két helikoptert is

Megírtuk még csütörtökön, a Magyar Honvédség arra figyelmeztetett közleményben, hogy kiképzési feladatokat hajtanak végre május 20–26. között a szegedi repülőtéren és környékén, de mindez érinti Hódmezővásárhely és Dóc településeket is. Ennek során légi és szárazföldi eszközöket is bevetnek, így mától 9 és 23 óra között a megszokottnál intenzívebb hanghatásra kell számítani az érintett településeken.

A gyakorlat célja a Különleges Légi Műveleti Osztag gyakoroltatása összhaderőnemi erők bevonásával, azonban május 21-én vasárnap, a honvédelem napján a gyakorlat részét képezi a 13–18 óráig tartandó

nyílt nap megrendezése a szegedi repülőtéren.

A Szegedma megkeresésére a Magyar Honvédség elárulta, többek között megtekinthető lesz több, a feladatba bevont, elkordonozott, kitelepült haditechnikai eszköz, mint például a Lynx gyalogsági harcjármű, Polaris MRZR-4 terepjáró jármű, egy H145M és MI-24 helikopterek is.

A kiállított járművek mellett a toborzóponton óránként repülés- és helytörténeti előadást hallgathatnak meg az eseményre kilátogatók, amelyet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának kollégája tart.