Dobrev Klára Szegedre jön pénteken, az európai jólét elhozataláról fog beszélni

Dobrev Klára május 19-én, pénteken Szegedre látogat, ahol 16 órakor országos nagyrendezvényt tart majd a Felső Tisza-parton lévő IH Rendezvényközpontban „Elhozzuk a reményt, elhozzuk az európai jólétet!” címmel. Ennek keretében rendhagyó prezentációval mutatja be az ország helyzetét, ezt a Demokratikus Koalíció jelentette be közleményben. Azt írják, a rendezvényen felszólal még Molnár Csaba a DK EP-képviselője is.

„Egyre messzebb kerülnek a magyarok az ezeréves álmuktól, az európai jóléttől. Orbán Viktor és kormánya nemcsak az Európához tartozás reményét vette el tőlünk, hanem már azt is, hogy egy-egy bevásárlás ne okozzon sokaknak megoldhatatlan gondot. Az orbáni infláció elviszi minden pénzünket, és amíg ez a kormány van hatalmon, még az esély sincs meg arra, hogy jobbra fordulna a sorsunk” – áll az esemény leírásában.

Dobrev Klára legutóbb 2021 szeptemberében és októberében járt Szegeden, akkor mind az előválasztási, mind az azt követő országgyűlési kampány miatt. Most vélhetően az európai parlamenti választások apropóján fognak előadást tartani, hiszen az azzal egyidőben megtartott önkormányzati választásra már Gyurcsány Ferenc robbantotta be a kampánymotort azzal, hogy kijelentette, a DK Botka Lászlót támogatja jövőre.