A szegedi természetfotós, Máté Bence is Novák Katalin elnöki tanácsadói között van

Hivatalba lépése első évfordulóján Novák Katalin köztársasági elnök az elnöki tanácsadóival egyeztetett. Mindezt hivatalos Facebook-oldalán közölte és feltöltött pár fényképet is, amelyeken tanácsadóival szerepel.

A Portfolio össze is gyűjtötte a találkozón jelen lévő 16 ismert személyiség nevét, mivel az államfő szerda délelőtt feltöltött fényképeiből derült csak fény arra, hogy kik az elnöki tanácsadói, ezt szövegesen nem közölték. A tájékoztatás szerint a magyarok előtt álló problémákat, kihívásokat vitattuk meg többek között a tudomány, a kultúra, a sport és a média világából érkezett tanácsadókkal, köztiszteletben álló személyekkel.

A listán a teljesség igénye nélkül megtalálható Gundel Takács Gábor műsorvezető és sportriporter, Kovács Katalin olimpiai bajnok sportoló, Lackfi János költő is, miközben a csapat része még Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző, Balog Zoltán püspök és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is. Szegedi vonatkozású is van a tanácsadók között, méghozzá Máté Bence természetfotós képében.

Máté Bence a BBC világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen a világon, akit az év ifjú természetfotósának és az év természetfotósának is megválasztottak. Az Accor csoporthoz tartozó szegedi Novotel például három szakaszban újult meg Máté Bence képeivel, de sajátos tárlata bejárta az országot is, miután Szegeden volt egy próbadarab még 2018-ban a Klauzál téren.

Fotó: Novák Katalin / Facebook