Január után májusban is rezsitámogatást kapott a Tiszavirág Sportuszoda

A kormány döntött arról, hogy a tavaszi és nyári időszakra további 141 millió forint támogatást kap az önkormányzat a Tiszavirág Uszoda megnövekedett rezsiköltségeinek fedezésére” – osztotta meg a hírt Mihálffy Béla KDNP-s országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

Tavaly is utalt a kormány 70 millió forintot december 18-áig érvényes dátummal, de addig az uszoda mindenképpen nyitva tartott volna, függetlenül a támogatástól, elvileg ezt nem tudták volna felhasználni későbbre. Az új uszoda üzemeltetése egyébként havi 100 millió forintot jelent télen a polgármester elmondása alapján.

A Tiszavirág Sportuszodát a december közepi bezárás után január 17-én nyitották meg újra, miután közel 118 millió forintos támogatást kapott a létesítmény a megnövekedett rezsiköltségek fedezésére. Bár a szerződés szerint ahhoz, hogy megkapja a város az odaítélt összeget, január 23-áig kellett volna megnyitni az uszodát, az önkormányzat úgy döntött, ezt már egy héttel előbb megteszik.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tájékoztatása szerint a pénzt akkor az első negyedévre kapták, a pénz igazából csak az uszoda körülbelül egy havi rezsiszámlájára volt elég. Viszont március 3-án egyébként is nyitottak volna, így mindez másfél hónappal előbb történt meg, a támogatási összeg pedig január 23-ától volt érvényes.