Vakondoknak szánt méreggel bizniszelt két férfi, egyikük gyereke megette és belehalt

Vádat emeltek azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adták–vették egymást közt a nagyon mérgező szert, ami végül egyikük családjában tragédiához vezetett.

A vádirat szerint az egyik férfi egy kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott, majd 2017-ben egyik ismerőse megkereste azzal, hogy a kertjében nagyon elszaporodtak a vakondok, segítsen neki. Ezt követően a raktáros 3 éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amelyet továbbadott a másik férfinak.

Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közlése szerint a szert hivatalosan kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. A két férfi egyike sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel.

A dolog végül egy családi tragédiához vezetett. A vásárló férfi kiskorú gyermeke 2021-ben a mérget megtalálta, majd öngyilkossági szándékkal bevette, és a szakszerű orvosi kezelés ellenére elhunyt. A járási ügyészség a két férfit méreggel visszaélés vétségével vádolja, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.