Pécsről jön a szabadszínpad: az „érfelvágós alterzenétől” kezdve bármi és bárki megfér majd a Grand Caféban

Május 10-én, szerdán szabadszínpad lesz a Grand Caféban, mely során egy este erejéig minden kezdő, profi vagy akár látens – legyen az illető zenész, slammer, táncos, humorista, vagy akár magát nem bekategorizáló – előadóművésznek lehetősége nyílik tíz percet tölteni a színpadon. Ezt az Ésatöbbi nevű rendezvénysorozat szervezői teszik lehetővé, akik a Pécsett már három éve működő formátumot idén először hozzák Szegedre.

A szervezők közleménye azt írja, az Ésatöbbi egy előadóművészeti rendezvénysorozat, melyeket open mic-nek (szabad mikrofon) is szoktak hívni, bár utóbbiak többnyire teljesen kötetlen, tervezés és moderálás nélkül megvalósított események. A szabadszínpad abban más, hogy itt a fellépők előre jelentkeznek, de a szervezők azoknak is biztosítanak helyet a programban, akik a többieket látva kedvet kaptak ahhoz, hogy eljátsszanak egy számot, vagy felolvassanak egy verset a színpadon. „Az előre megírt sorrend pedig biztosítja a hangulatok és műfajok kellemes hullámzását, hogy

ne kelljen fél órán át érfelvágós alterzenét hallgatnunk.”

Magát a rendezvényt úgy írták le, hogy nyitottság, és felszabadult, családias hangulat jellemzi: „a közönség mindenkit megtapsol, minden fellépő elégedetten távozhat a színpadról, úgy egy jól sikerült stand-up, mint egy öt percig tartó kínos gitárhangolást követő két perces éneklés után. Hiszen nem az előadások minősége adja az este hangulatát, hanem a fellépés öröme, az adrenalin és az ünneplés a barátainkkal, akik talán először állnak közönség előtt”.