A svéd Michael Apelgren veszi át jövő nyáron a Pick Szeged irányítását

A svéd Michael Apelgren veszi át jövő nyáron a bajnoki címvédő OTP Bank–Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának irányítását, erről az Aftonbladet svéd napilap írt, melyet az MTI szemlézett.

A cikk szerint Apelgren segítője Jonas Källman lesz, aki 2014 és 2021 között Szegeden játszott, csapatkapitány is volt, hazája válogatottjával pedig olimpiai bronzérmet nyert 2012-ben Londonban. Távozása után visszavonultatták a mezszámát a szegedi klubnál, az egyik szektort pedig róla nevezték el az új Pick Arénában.

Källman jelenleg a portugál Benfica játékosa, Apelgren pedig az IK Sävehof vezetőedzője. Az Aftonbladet március elején megírta, hogy a Szeged valamivel több mint egymillió koronás ajánlatot tett a Sävehofnak, hogy már idén nyáron engedje el Apelgrent, de a svéd klub visszautasította ezt.

Apelgren szerződése 2024 nyarától két évre szól majd, ezért a párizsi olimpia után minden bizonnyal távozik a svéd válogatott másodedzői posztjáról. Azt már tavaly novemberben bejelentették, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző a mostani szezon végén tíz év után távozik Szegedről. A következő idényben – a Nemzeti Sport információja szerint – a Pick Akadémia két edzője, Kárpáti Krisztián és a szerb Vladan Jordovic irányítja a felnőtt csapatot.