Vádat emeltek a munkatársát villanyoszlopnak préselő kukásautó-sofőrrel szemben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy hulladékszállító teherautó sofőrjével szemben, aki két évvel ezelőtt egy Makó környéki faluban figyelmetlenségből kollégája halálát okozta.

A vádirat szerint a kukásautó vezetője még 2021. július 13-án, a délelőtti órákban dolgozott a járművel, melynek hátsó két fellépőjén szállította munkatársait. A férfi a teherautóval tolatva hajtott be egy olyan utcába, melynek végén nem tudott volna megfordulni. Az úttestre azonban kilógott egy ott parkoló autó orra, ezért, hogy ne menjen neki, megpróbálta kikerülni.

Ezt azonban rosszul hajtotta végre, járműve bal hátuljával tolatás közben nekihajtott egy villanyoszlopnak, és odapréselte ahhoz a fellépőn álló munkatársát. A sértett az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően elhunyt. A balesetért a felelősség a sofőrt terheli, abban azonban a munkatársa is hibás, mivel a tolatást végző járművön a hátsó kezelői helyen eleve nem utazhatott volna senki.

Azt írják, a járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni. Az esettel összefüggésben közölt képeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemlekor készítette.