Szeged a Los Angeles-i olimpiát megelőző kvalifikációs világbajnokság rendezésére is pályázik

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség – szegedi helyszínnel – pályázik a 2028-as Los Angeles-i olimpiát megelőző 2027-es gyorsasági és para világbajnokságra, erről az MTI számolt be. A magyarok mellett a bolgárok (Plovdiv) és a csehek (Racice) szeretnének otthont adni a fontos eseménynek.

Szeged korábban 2011-ben és 2019-ben már rendezett kvalifikációs vb-t, míg Racice (2017) és Plovdiv (1989) eddig egyszer-egyszer volt vb-házigazda. A döntés a helyszínről Budapesten születik majd meg, mivel a nemzetközi szövetség (ICF) végrehajtó bizottsága (board) a magyar fővárosban tartja ülését április 27–29-én.

Azt nemrég írtuk meg, hogy kajak-kenuban az idei év első nemzetközi eseménye a világkupa szegedi állomása lesz, amelyre 53 ország jelezte részvételi szándékát. A május 11. és 14. között a Maty-éren sorra kerülő versenynek mind a gyorsasági, mind a para szakágban kulcsfontosságú szerepe lesz a duisburgi kvótaszerző világbajnokságra való felkészülésben. Gyorsasági és para világkupát legutóbb 2021-ben rendeztek a Maty-éren.