Mihálffy Béla díjat nevezett el a város leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesteréről

Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő jelentette be a Facebook oldalán azt, hogy díjat alapított, mely Szeged leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesterének, Pálfy Ferencnek a nevét viseli. A Pálfy Ferenc-díjat olyan személyek nyerhetik el a jövőben, akik a város fejlődéséért és közösségéért példaértékű munkát végeztek, kiemelkedő eredményeket értek el – írta Mihálffy a posztjában.

A díj elismeri majd a város fejlődéséért, illetve gazdaságáért, tudományos vagy oktatási életéért, kultúrájáért, sportjáért, egészségügyi és szociális jólétéért, közösségeiért vagy épp hitéletéért végzett munkát. Az elismerést minden évben, a Szeged Napja ünnepségsorozat alkalmával vehetik majd át a díjazottak.

Pálfy Ferenc 1872-től 1904-ig, harminckét éven át volt Szeged polgármestere, a szegedi nagyárvíz utáni újjáépítés alatt is ő vezette a várost. Mihálffy Béla szerint Pálfy egész életét Szegednek és a szegedieknek szentelte, ezért méltó róla elnevezni a díjat.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Pálfy Ferenc 1872-től 1904-ig, 32 éven át volt Szeged polgármestere, a szegedi nagyárvíz utáni újjáépítés alatt is ő vezette a várost. Mihálffy Bála szerint Pálfy egész életét Szegednek és a szegedieknek szentelte, ezért méltó róla elnevezni a díjat.