Több szurkolói parkolót akarnak a felsővárosiak, mert a meccsre érkezők ellepik a környező utcákat

A Délmagyarországot keresték meg panaszaikkal a felsővárosi Felső Tisza-part, a Szilléri sugárút, a Pille, Erdő, Csaba és Tápai utcaák környékének lakói azért, mert a Pick Arénában rendezett mérkőzések idején nem tudnak leparkolni az autóikkal az ingatlanjaik környékén, de még a saját garázsaikba sem tudnak beállni, olykor pedig a házukba két lábon való bejutás is nehézségekbe ütközik a szanaszét parkoló szurkolóktól.

Alakítsanak ki több szurkolói parkolót a Pick Aréna és a Tiszavirág Sportuszoda környékén, meccsnapon pedig biztosítsák a Felsővároson élők számára a szabad mozgást, a kulturált közlekedést – kérte Fekete György a lakók nevében. Azt állítja, többször szólították már meg a körzet önkormányzati képviselőjét, Urbán Tamást, aki azt ígérte, felveszi a kapcsolatot a rendőrséggel és a polgárőrséggel is.

Fekete a lapnak elmondta, a február 16-ai meccs ideje alatt a Felsővároson élők részéről mintegy negyven bejelentés érkezett a rendőrségre, melynek következtében több autóssal szemben is bírságot szabtak ki a rendőrök, akik több lakót is arról tájékoztattak, hogy a közterület-felügyelet dolga lenne elszállítani a zöldterületeken szabálytalanul parkoló járműveket, azonban a cég munkatársai az esti órákban már nem dolgoznak.

Idén a tervek szerint félmilliárd forintot költ a szegedi önkormányzat a városrészi központok rendezésére, köztük a lakótelepeken történő parkolók építésére is. A köztéri parkolók ellentmondásairól az alábbi cikkünkben írtunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Egyre több zöldterületet emészt fel a lakótelepi parkolás

Az új parkolók kiépítésével a zöldterületeket csökkenti a szegedi önkormányzat, és ezzel a forgalmat generálja, legalábbis a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete szerint. Ők inkább az autókat szorítanák vissza és a kerékpárok elhelyezésének megoldását szorgalmaznák a lakótelepeken.