Már vissza is veszi a könyveket a Dóm téri könyvautomata

A Dóm téri épület bejáratához kihelyezett könyvátvevő automatából a nap 24 órájában átvehetők az előre odakért dokumentumok, azonban a Somogyi-könyvtár közleménye szerint áprilistól már a kikölcsönzött könyvek visszavételére is alkalmas az automata. A szolgáltatást a központi könyvtárba beiratkozott olvasók vehetik igénybe.

Mint írják, amennyiben csupán visszahoznánk a kölcsönzésben lévő könyveket, akkor a visszavételi űrlapon kell jelezni szándékunkat. A dokumentumok berakására az automatába a visszavételi űrlapra kapott visszaigazoló e-mailtől számítva 3 napig van lehetőség

  • az olvasójegyszám és a hozzá tartozó – a Corvina könyvtári rendszerben tárolt – jelszó megadásával, vagy
  • a kiküldött egyedi nyitókóddal.

Ha viszont a könyvek visszaadásával együtt kölcsönözni is szeretnénk a könyvátvevő automatán keresztül, akkor az itt elérhető űrlapot kell kitölteni, és jelezni kell a visszahozás szándékát. A köteteket a könyvtár munkatársai összegyűjtik, szükség esetén e-mailben egyeztetve az igénylővel. A könyvek az olvasó nevére kikölcsönözve kerülnek az automatába, amiről a rendszer automatikusan üzenetet küld a beiratkozáskor megadott e-mail-címre. A dokumentumok a levél kiküldésétől számítva szintén 3 napig vehetők át a fentebb már leírt módon.