Már annyira tavaszodik, hogy az ég is döröghet csütörtökön és pénteken

Csütörtökön és pénteken is enyhe tavaszias időre van kilátás az Időkép előrejelzése szerint, ami abban merül ki, hogy az ország nagy részén 15 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, de élnyugaton akár 20, Szegeden 19 fok is lehet.

Az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjai maitt viszont nagy lesz a változékonyság, és a szél is gyakran megerősödik. A gyakran változó felhőzetből mondkét napon több helyen és több alkalommal kell számítani csapadékra: az eső mellett záporok is nagyobb számban kialakulhatnak,

sőt zivatarokra is van esély.

Csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, pénteken máshol is megdörrenhet az ég. Egy-egy intenzívebb zivatart akár apró szemű jég, heves csapadéktevékenység is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyébként ki is adta a sárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést a megyére, csütörtökön a várható zivatar, pénteken az erős szél miatt.

Szombatra virradóan aztán egy hidegfront érkezik viharossá fokozódó északnyugati széllel, átmeneti, de jelentős lehűléssel, így a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 10 fok alatt marad, Szegeden 9 fokra számíthatunk, ami vasárnap és hétfőn akár fagyba is fordulhat éjszaka a jelenlegi modellek szerint.