Márciustól szeptemberig Szeged utcáit járja majd a Google utcanézetet fotózó autója

Idén márciustól újra felbukkannak a magyar utakon a Google Street View autói, melyek a térbeli utcaképeket készítik. A hivatalos oldal szerint egészen szeptemberig számíthatunk rájuk a szegedi, szentesi és csongrádi utakat és utcákat járva, nyilván változó, hogy épp hol és mikor jelenhetnek meg. A techcég tájékoztatása szerint a március 9-i indulást követő hónapokban mindössze Sopronban, Szekszárdon, Mezőtúron, Szentesen, Tapolcán, Karcagon, Baján és Miskolcon lehet majd találkozni a kamerával felszerelt Opelekkel, Szeged nincs említve.

Mint írják, az idei bejárásnak az a fő célja, hogy frissítsék a városokról és azokat összekötő utakról készített fotókat. Magyarországon 2013 óta érhető el a szolgáltatás, bár sok helyen vannak 2011-ből is utcaképek. Az autók mellett gyalog és biciklivel is bejárták az ország különleges pontjait. Így látható például a tihanyi rév, a szegedi Dóm vagy a Börzsöny is, de Szegeden például a Kárász utcán vagy a Széchenyi téren is végigsétáltak 2019-ben.

Rá is fér a gyakori frissítés a városra, hiszen számos utcakép változott tavaly óta, illetve változik folyamatosan. Ami érdekesség, hogy van, ahol 2011-es utcanézet után 2–3 évente történt frissítés, ám az elmúlt időszakban már akár egy adott éven belül többször is jártak egy adott útszakaszon a különleges kamerával felszerelt autóval. Az eddigi tapasztalatok alapján korábban 3–6 hónap is volt, míg a friss utcaképek megjelentek a térképen, utóbb már előfordult, hogy 1–2 hónap után is.