Alsóvárosi buszbaleset: fának ütközött egy helyi járatos busz, súlyos és életveszélyes állapotú sérültek is vannak

Baleset történt Szegeden a Bem utca és Dobó utca kereszteződésében a rendőrség közleménye szerint. Azt írják, hogy a baleset 14 óra 40 perc körül törént, amikor egy személygépkocsi a Dobó utcából kikanyarodva nem adott elsőbbséget az éppen odaérkező autóbusznak. A járművek összeütköztek, végül a busz fának csapódott.

Az Országos Mentőszolgálat a Szeged365-tel azt közölte, a buszon többen megsérültek.

Egy fő életveszélyesen, hárman súlyosan, heten könnyebben sérültek.

A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a forgalom a környező utcákban halad a rendőrség közlése szerint. Az esetről a katasztrófavédelem is beszámolt, azt írják, a busz vezetője beszorult a járműbe, őt a műszaki mentést végző szegedi hivatásos tűzoltók szabadították ki. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen.

Fotó: Bálint András / Szegeder

A lapnak az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezete azt mondta, „a baleseti mechanizmusra tekintettel hét mentőegység vonult a baleset helyszínére”.

A buszt épp most szállítják el a helyszínről a Volánbusz vontatókamionjával, miközben a balesetben részes Audi gépjárművet is már felrakták a trélerre. A rendőrség a helyszínt továbbra is lezárva tartja, a busz és az autó darabjai még a járdán és az úton hevernek. A balesetet a közeli házban lakó is hallotta, lapunknak azt mondta, nagyon hangos robaj és légnyomásváltozás is érezhető volt.

A baleset helyszínén több járókelő is megdöbbenve fényképezett, egyesek babakocsival, kisgyerekkel beszélgettek a vélhetően helyi lakosokkal.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder