61 gyalogosátkelő előjelzőt cserélnek ki fényvisszaverő fóliás táblákra Szegeden

A Vedres utcában tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Mihálik Edvin, Vad János Róbert rendőr őrnaggyal, osztotta meg a zöld tanácsnok szociális média oldalán.

Többek között arról beszéltek, hogy a rendőrség javaslata alapján 22 csomópontban, összesen 61 db gyalogátkelőt előjelző táblát cserél ki fényvisszaverő fóliás táblákra a szegedi önkormányzat a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

A 22 csomópontból 10 Újszegeden van, egyik a Vedres utcában, mely a politikus és a rendőr őrnagy szerint különösen kiemelt hely, mivel a környéken óvoda és bölcsőde is található. Vad János Róbert véleménye szerint a gyalogosok a legvédtelenebb közlekedők, ezért is kell kiemelten vigyáznunk rájuk.

A rendőr örnagy a Szeged.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a táblák kihelyezésével a járművezetők figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra. Azokra a helyszínekre javasolták ezeket a a fluoreszkáló sávval is rendelkező táblákat, ahol oktatási és más közintézmények találhatók, illetve a gyalogosok nagy száma indokolja ezt.

A munkálatokat a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi el március végéig. A táblák és a felszerelésük összesen 2,7 millió forintba kerül.