Tíz góllal kapott ki a Szeged a Barcelonától szerda este

A Szeged 3525-re kikapott a címvédő Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szerdán. A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. A Szeged keretéből Mirko Alilovic, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Matej Gaber hiányzott, vagyis Mikler Roland a kapus, Rosta Miklós pedig a beálló posztján maradt egyedül.

Az erőviszonyoknak és az esélyeknek megfelelően remekül kezdett a Barcelona, ezért Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedzőnek már a 11. percben időt kellett kérnie (94). A hazaiak szinte minden alkalommal góllal büntették ellenfelük hibáját, és tovább növelték a különbséget (125). Rendkívül gyorsan kézilabdáztak a katalánok, de különösebben nem kellett megerőltetniük magukat, a 28. percben így is tíz góllal vezettek már.

A meccs kétharmadánál 120 volt a lerohanásból szerzett gólok száma a BL-címvédő javára, és a különbség is éppen tucatnyi találat volt (2715). Ekkor már régen eldőlt a meccs, ezért a spanyolok nem diktáltak olyan nagy tempót, mint korábban, a játék pedig leginkább egy barátságos mérkőzésre hasonlított. Ezt támasztotta alá, hogy a játékvezetők összesen egyetlen alkalommal ítéltek kiállítást a hatvan perc során.

Dika Mem, Blaz Janc és Ludovic Fabregas öt-öt góllal, Gonzalo Pérez de Vargas 15 védéssel járult hozzá a katalánok vártnál is simább sikeréhez. A túloldalon Rosta Miklós öt, Alexander Blonz négy alkalommal talált be, Mikler Roland 16 védéssel zárt.

A két együttes 22. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi siker mellett ez volt a Barcelona 17. győzelme. A hét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel csoportja harmadik helyén álló Veszprém csütörtökön a portugál FC Portót fogadja. Az öt sikerrel és nyolc vereséggel csoportjában hatodik Szeged egy hét múlva hazai pályán a francia HBC Nantes ellen zárja a BL csoportkörét.