Szegedre jöhet Ferenc pápa áprilisban

Tavasszal Magyarországra látogat Ferenc pápa a katolikus.ma portál szerint, amely hírt a Mandinernek egyházi és diplomáciai források is megerősítettek. A látogatást másfél éve tervezik, most úgy tűnik, hogy áprilisban kerülhet rá sor.

A katolikus portál azt írja, hogy a pápalátogatás programja még nem végleges, de Ferenc pápa szentmisét mutathat be a Szent István-bazilikában, találkozhat Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin köztársasági elnökkel, majd felkeresne egy Mária-kegyhelyet és információik szerint

ellátogat Szegedre is.

Látogatása több olyan várost és települést is érinthet, ahol korábban pápa még nem járt, így többek között Szegedet is.

Ferenc pápa eddig egyszer járt Magyarországon, 2021 szeptemberében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjére érkezett Budapestre. A Szépművészeti Múzeumban találkozott Áder János akkori köztársasági elnökkel, Orbán Viktorral, a püspöki kar tagjaival, valamint a magyarországi egyházak ökumenikus tanácsának képviselőivel és Magyarország zsidó közösségeivel.

A Szegederen már tavaly augusztusban írtunk arról, hogy lehetséges, hogy Ferenc pápa Szegedre jön, erre akkor azonban még nem volt semmi hivatalos megerősítés. Örülnénk neki, ha a pápa akár három napot vagy ennél is többet tölthetne Magyarországon  mondta akkor Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.