Áramszünet miatt akadozhat a szegedi villamosközlekedés, az SZKT pótlóbuszokat is bevet

A Délmagyarország információi szerint áramszünet miatt akadozik a villamosközlekedés az SZKT összes vonalán. A lap cikke alapján az egyik szerelvény már több perces késéssel érkezett a Dugonics térre, de Csak a Vitéz utcai megállóig jutott, jelenleg is ott vesztegel. A kimaradt járatok helyett az SZKT pótlóbuszokat indít.

A társaság egyelőre nem adott ki közleményt erről, csupán annyit írnak, hogy forgalmi zavar történt a Petőfi Sándor sugárúton, ami miatt a 4-es villamosvonalon az Anna-kút és Kecskés végállomás között pótlóbuszok közlekednek. Tarján végállomás és az Anna-kút között visszafordítják a forgalmat. Előreláthatólag 10–20 perces vonali késések várhatóak.

Frissítés (16:35): Megkerestük a társaságot is az ügyben, ahonnan azt válaszolták, hogy csütörtökön valamivel 9 óra előtt történt áramszünet az áramszolgáltató egy 20 kV-os hálózatán jelentkezett, amelyhez öt SZKT-s áramátalakító csatlakozik, így a 10-es trolivonal kivételével mindent érintett.

A szakemberek segítségével rövid időn belül az ötből négy áramátalakító át tudott állni alternatív betáplálásra, az ötödik esetében pedig – a Vám téren, ahol a tényleges meghibásodás történt – csak az áramszolgáltató hibaelhárítása után volt lehetséges a visszakapcsolás 11 óra körül, emiatt a 4-es vonal alsóvárosi szakaszán hosszabb volt a leállás.

Az áramszünet miatt a 4-es vonalon Anna-kút és Kecskés végállomás között pótlóbuszok közlekedtek. A szolgáltató részéről történt ideiglenes helyreállítással a forgalom a megszokott menetrend szerint újraindult.