Csütörtök délelőtt mutatják be a város új CNG-s buszát a Széchenyi téren

Mint azt kedden megírtuk nem hivatalos információk alapján, a Volánbusz tíz új MAN Lion’s City 12 G típusú CNG-s busza, melyek már hetek óta a Volán-telepen állnak, februárban lesznek felavatva és forgalomba helyezve. Akkor úgy tudtuk, csütörtökön kerül sor a bemutatóra a Széchenyi téren, melyről szerdán már valóban jött hivatalos meghívó is a busztársaságtól.

A sajtónyilvános esemény meghívójában az áll, hogy a Volánbusz Zrt. és a szegedi önkormányzat február 2-án 11 órakor, a Városháza előtt ünnepélyes keretek között jelenti be, hogy Szeged helyi közlekedésében új CNG-üzemű autóbuszok állnak forgalomba, melyek zöldebb, csendesebb, korszerűbb utazási körülményeket biztosítanak majd az utasok számára.

A Széchenyi téri eseményen beszédet mond majd Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Németh Tamás, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese is. Bár a meghívóban nem térnek ki rá, úgy tudjuk, hogy a járművet be is mutatják a sajtótájékoztató előtt, így azt valószínűleg a nagyközönség is megnézheti közelebbről. A buszokról korábbi cikkünkben részletesebben is írtunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Ilyenek lesznek Szeged új földgázos buszai, amikkel már nyártól utazhatunk

Az 1+2-es üléselrendezés miatti tágas járművekben USB-töltő is lesz az utasok részére, de az ígéretek szerint a károsanyag-kibocsájtásuk is jelentősen elmarad a dízeles változatokétól.