Moldáv embercsempész próbált elmenekülni Szegeden, négy rendőrautó üldözte

A közösségi médiában terjedő információk szerint egy moldáv személy vezette azt a lengyel rendeszámú Ford Galaxy egyterűt, amelyet egy videó tanulsága szerint a szegedi Huszár Mátyás rakparton négy rendőrautó és egy rendőrségi furgon is üldözött nagy sebességgel.

Egy helyi Facebook-csoportban osztották meg az információt, miszerint az egyik Petőfi Sándor sugárúti burgerező előtt nagy sebességgel elhaladt a szürke autó, mögötte pedig négy rendőrautó, melyek üldözték azt. A Bécsi körút kereszteződésében a piros lámpánál a belváros felé hajtottak tovább.

Mint kiderült, a rakpart felé tartottak, ugyanis egy másikcsoportban már egy videót is megosztottak a – mint időközben kiderült – lengyel rendszámos autóról, mely nagy sebességgel hajtott végig az úton. „Inogott a verda, de mentek vagy 90-nel” – írta egy hozzászóló. Mögötte több rendőrautó látható kissé lemaradva. Egy hozzászóló megerősítette, hogy kollégája autójának neki is ment az üldözött, bár erről a Szegeder érdeklődésére azt közölték a rendőrségtől, hogy nem kaptak erre vonatkozó bejelentést.

Azt is írták, illetve a rendőrség is megerősítette, hogy a Felső Tisza-parton végigszáguldva végül Tápén ért véget az üldözés, ahol feltartóztatták a moldáv származású illetőt, majd letartóztatták. Az üldözés egyes információk szerint már Öttömösnél elkezdődött, a rendőrség erre azonban csak annyit tudott mondani, hogy vizsgálják az eset körülményeit, bár nem is cáfolták ezen értesüléseinket. A rakparti jelenet fentebb beágyazva látható.

„A Csatár utca után a töltésen menekült, majd amikor lement a molos utak felé, kiszállt, és bemenekült az erdős részre. Tíz rendőr + három cseh rendszámú méregzöld autó biztos volt, drónt is használtak” – írta valaki más. Az üldözés egyébként a rendőrség elmondása szerint a belvároson keresztül, nagy sebességgel és a piros jelzések figyelmen kívül hagyásával zajlott.