Márciusra fejezik be a geotermikus rendszer építését Petőfitelepen, a lakók zajra és sárra panaszkodnak

A zaj mellett a nagy forgalomra, sárra és saját pénzből épített útjuk tönkretételére panaszkodnak a geotermikus rendszer építése kapcsán a Petőfitelepiek a Délmagyarország írása szerint. A lapnak egy helyi nő elmondta, a Búzavirág utcában lakók saját költségükön csináltattak aszfaltutat, melyet az azon felvonuló gépek teljesen tönkretették, de már néhány ház fala is repedezik.

„Nem férünk el autóval a munkagépek mellett, a saját otthonainkat nem tudjuk megközelíteni. De rámennek a fűre is és esős időben minden csupa sár. Nem csak itt, a Csavar soron is. A Csap utcánál a főútra is felhordják a teherautók, ahol busz is közlekedik, ez így nem csak ronda, de balesetveszélyes is” – panaszkodott a nő, aki elmondta, december 23-ra ígérte a kivitelező, hogy minden munkát befejeznek, de az Acél utcai üres telken még most építenek egy vázrendszert.

A lapnak a beruházó Geo Hőterm Kft. projektmenedzsere, Garai Ottó elmondta: „Három helyszínen zajlott a Petőfitelepi kivitelezés. Az Acél utcai idősotthon területén lévő termálkút már készen van, ott már csak a gépház építése zajlik, de az sem kosszal, sem zajjal nem jár. A Füge soron szintén megkezdődött a tereprendezés. A Délceg utcai kereszteződésnél dolgozunk már csak, néhány héten belül azonban ott is végzünk. Február végére teljesen kész lesz ez a városrész”. A szakember szerint hozzájuk panasz nem érkezett, pedig azokat minden esetben kivizsgálják és azonnal intézkednek.