Nagy pelyhekben hull a hó Szegeden, csak nem nagyon marad meg

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken borult lesz az ég. A keleti, északkeleti országrészbe újabb csapadéktömb érkezik, ami egyre inkább havas esőbe, havazásba vált át, mint azt láthatjuk Szegeden is, ahol egészen január 20-ig kellett várni erre ebben a szezonban. Napközben 3–4 fokot mérhetünk a városban, de azt is csak rövidebb ideig: délután már inkább 2 fok lehet a jellemző, ami még jobban kedvez a hónak, havas esőnek. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. 

Szombaton szintén sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A nyugati tájak kivételével főként a nap második felében fordulhat elő dél felől több helyen hószállingózás, kisebb havazás, délen, délkeleten havas eső, eső. Keleten, délkeleten az északkeleti szél lehet élénk. Reggel az ország nagy részén fagyni fog, Szegeden mínusz 2 fok lehet, a csúcshőmérséklet pedig ismét 3 fok körülire jósolják.

Vasárnap keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk és több helyen előfordulhat kisebb havazás, havas eső. A Dunántúlon még szeles lesz az idő. Keleten 5-8, máshol -1, +4 fok várható napközben. Szegeden ekkor továbbra is 3 fok körül maradhatnak a maximumok, de hétfőn egy minimális felmelegedés is jöhet majd.