Szeged valamennyi gimnáziuma és számos más intézmény pedagógusai is sztrájkolni fognak hétfőtől

A január 23-án kezdődő országos sztrájkhéthez Szeged valamennyi gimnáziumából, így a Deákból, a Radnótiból, a Tömörkényből és a Ságváriból és az Eötvös József Gimnáziumból is csatlakoztak tanárok. Ezt a pedagógussztrájk helyi koordinálásával megbízott Milodánovics-Hegyi Adrienn, a Deák Ferenc Gimnázium tanára nyilatkozta a Szeged.hu-nak.

Mint ismert, a sztrájk január 23. és 27. között lesz megtartva, bár azt, hogy hányan csatlakoznak és hány napon át, intézményenként eltér. Mint azt a Szegedi Tanárok Együttműködési Platform (STEP) és az Egységes Szülői Front tagja a városi portálnak elmondta, a Tömörkényben például tanítás nélküli munkanap lesz január 23-án. Ugyanakkor a Deák Ferenc Gimnáziumban egész hetes lesz a sztrájk, de a végzős osztályok valamennyi óráját megtartják.

A fentieken kívül csatlakoztak még az általános iskolák pedagógusai a Rókusiból, a Madáchból, a Gregorból, a Ságváriból, az Arany Jánosból, a Gedóiból, a Vörösmartyból, a Tabánból, a Dózsa Györgyből, a Bonifert Domonkosból és a tápéi Bálint Sándor tagintézményből. A városon kívüli intézmények közül az üllési Fontos Sándor tagintézményből, de a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola egyes pedagógusai is csatlakoznak. Más források szerint a Szegedi Szakképzési Centrumhoz tartozó oktatási intézmények is részt vesznek a munkabeszüntetésben.

Azt még korábban írtuk, hogy a sztrájkhét azzal zárul majd január 31-én, hogy az egy évvel ezelőtti figyelmeztető sztrájk évfordulójára – ezt azért tartották meg, mert három hónapnyi sztrájktárgyalás után sem volt hajlandó semmilyen megegyezésre a kormány – meghirdetik a szolidaritás napját, amihez csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeteket és az állampolgárokat is.