Szegeden jó, helyenként egyenesen kiváló a levegőminőség

Retek Zoltán, a vármegyei kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályának környezetvédelmi referense egyenesen arról nyilatkozott a Rádió 88-nak, hogy Szegeden a levegőminőség jó, sőt, helyenként kiváló.

A szakértő szerint mindez annak köszönhető, hogy a levegő tisztaságának szempontjából az időjárási viszonyok nagyon kedvezőek voltak az elmúlt időszakban: a pára és eső hatására a levegő megtisztult, a néhol napos időjárás pedig biztosítja az állapot fennmaradását. Hozzátette, az enyhe fűtési szezon is kedvez mindennek.

Pénteken egyébként az Időkép előrejelzáse szerint sokfelé párás, ködös reggelt követően napközben egy melegfront felhőzete takarja el egyre többfelé a napot, de számottevő csapadékot nem ad. A mögötte érkező hidegfront viszont az esti óráktól egyre többfelé hoz északnyugat felől csapadékot. Többfelé felélénkül a délies szél. Hajnalban -2, délután pedig +8 fokot mérhetünk Szegeden.

Szombaton marad az enyhe idő, városunkban 10 fokos maximummal. A front mögött már sokfelé kisüthet a nap, de keleten még eleinte még előfordulhat eső, zápor. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Vasárnap megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütés ígérkezik, estétől egyre többfelé eredhet el az eső. Élénk, több helyen erős lesz a délies szél, délután 9 fokra van kilátás Szegeden.