Barátnője szerint vannak arra utaló jelek, hogy direkt el akart tűnni a szegedi ügyvéd

Mint azt a Szegeder is közölte, már a Szegedi Rendőrkapitányság is keresi Tombácz Ákos Ferencet. A 29 éves férfi január 9-én a kora reggeli órákban, budapesti tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott. Terv szerint hétfőn délelőtt felszállt a Budapest–Szeged vonatra, de egyelőre nincs információ arról, hogy megérkezett-e Szegedre, illetve hol szállhatott le, vagy egyáltalán felszállt-e a városunkba tartó szerelvényre.

Sokakban felmerült, hogy az eltűnése után nem sokkal már kereste is a rendőrség, a sajtónak is kiküldték a közleményt. Erre a következő magyarázatot adta dr. Lichy József ügyvéd a Blikknek: „Felnőtt ember esetében nincs a rendőrség számára meghatározva, hogy az eltűnés bejelentésétől számítva mikor rendeli el a körözését. Ez nagyban függ attól, hogy a hozzátartozók, vagyis a bejelentők mit mondanak az eltűnés körülményeiről. Amennyiben a hatóság emberei úgy ítélik meg, hogy szinte biztos, nem a hétvégi házába ugrott le az illető, azonnal cselekedni szoktak.”

Az egyik szegedi Facebook-csoportban is meg lett osztva eltűnésének ténye, mely poszt alatt olyanok is jelentkeztek, aki látni vélték az ügyvédet: valaki egy szegedi fodrászatban, míg más egy buszon. Azonban a férfi barátnője szerint ezek hamis nyomok voltak, mert egy észlelő például az eltűnése előtt vélte látni Tombácz Ákost. Az egyik kérdésre, hogy a kórházakat hívták-e már, a férfi barátnője azt írta:

Végigtelefonáltak már, és sajnos vannak arra utaló jelek, hogy direkt el akar tűnni.”

A lap kereste a barátnőt is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni, mondván segíteni nem tudnak. A Blikk azt is kiderítette, hogy a férfi Linkedln-profilja szerint a volt fideszes országgyűlési képviselő, Bohács Zsolt ügyvédi irodájában dolgozott. „A politikában is megmártózott Bohács ötszörös kenu világbajnok, irodájához olyan komoly fajsúlyú ügyek köthetőek, mint a Vertical-Invest, de ők képviselték a terrorcselekmények miatt elítélt Ahmed H-t is” – írják. Ezek után Bohács Zsoltot is felkeresték, titkárnője azonban azt mondta, hogy főnöke nem elérhető.

A rendőrség kéri, hogy aki a férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon. Telefonon bejelentés tehető a 06/62/562-400-as hívószámon, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Eltűnt egy 29 éves férfi, utoljára Budapestről tartott Szegedre vonattal

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 29 éves férfi megtalálásában.