Elfogták a rendőrök az újszegedi italbolt előtt gázriasztó pisztollyal lövöldöző férfit

Mint azt péntek délelőtt írtuk, lövések dördülhettek csütörtök késő este Újszegeden, a Csanádi utcában, ahova nagy erőkkel vonult ki a rendőrség 10 óra előtt. Az ügyben újabb közleményt adtak ki, melyben arról írnak, hogy a szegedi rendőrök néhány óra alatt azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy gázriasztó pisztolyból több lövést adott le.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába január 5-én 20 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy lövések hangját hallották Újszegeden. A helyszínre irányított rendőri egységek megállapították, hogy egy vendéglátóhelyről távozó férfi a levegőbe lőtt, tehát nem célzott lövéseket adott le.

A helyszínen maradt töltényhüvelyek vizsgálata során kiderült, hogy azok egy gázriasztó pisztolyból származnak. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök elfogtak egy 52 éves helyi férfit, akit a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Ellene garázdaság szabálysértése miatt indult bírósági eljárást előkészítő eljárás.

Az elkövető nem rendelkezett engedéllyel a gázriasztó fegyver viselésére, így a rendőrség lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt is eljárást indított vele szemben.