Egy szegedi fiatal még szilveszter előtti éjszaka betört a Mars téri Sparba, ahonnan alkoholt lopott

A rendőrségre még tavaly december 30-án éjszaka érkezett bejelentés, mely szerint betörtek egy belvárosi élelmiszerüzletbe Szegeden, mely a Mars téri Spar.

A betörésről szerkesztőségünk is értesült, így kollégám, Szűcs Dániel felkereste a helyszínt aznap este fél 11 után. Akkor még nem látott rendőrautót a helyszínen, csak egy őrző-védő cég autója volt ott, míg a Spar üzletben eközben égett a lámpa. Egy későbbi alkalommal már látható volt egy rendőrautó a helyszínen, de nem volt nagy felhajtás, mivel a szegedi, illetve a vármegyei rendőrkapitányság épülete sincs messze a helyszíntől.

A rendőrségi közlemény szerint a járőrök kiérkezésekor az elkövető már három alkoholos itallal a kezében elhagyta a helyszínt, így a nyomkövetést szolgálati kutyával kezdték meg. Az eb a helyszíni szagmaradványokon elindulva bejárta a tolvaj útvonalát, az egyenruhások pedig széleskörű adatgyűjtő tevékenységet végeztek a környéken.

A begyűjtött információk alapján a nyomozók még az éjszaka folyamán azonosították, majd kihallgatták a feltételezett elkövetőt, akit őrizetbe is vettek. A szegedi fiatalnak lopás vétsége miatt kell felelnie.