9-éig jók a decemberi bérletek a szegedi közösségi közlekedésen

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján – számol be az MTI – meghosszabbított ideig utazhatnak decemberi helyi bérletekkel azokon a településeken is, ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait. Ugyanez igaz a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat- és buszjáratain.

Előbbi csoportba tartozik Szeged is, ahol a helyi közösségi közlekedésében a december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), a tavalyi negyedik negyedéves, a második féléves és az éves bérleteket is elfogadják január 9-ig. Ez ugye vonatkozik a Volánbusz helyi járataira, ám az SZKT is azt írja honlapján, hogy elfogadják a villamosokon és trolibuszokon 9-éig a bérleteket. Továbbá a tram-trainen is igaz ez, hiszen azt a MÁV üzemelteti.

A hajdú-bihari Balmazújvárosban a december havi teljes árú és tanuló bérleteket január 9-ig, az ún. négyhavi (szeptember-december közötti) tanuló bérleteket azonban egészen január 20-án éjfélig fogadják el a helyi Volánbusz-járatokon. Bátonyterenyén, ami Nógrád megyében találató, január 15-ig utazhatnak a december havi és szeptembertől decemberig szóló négyhavi teljes árú és tanuló bérletekkel a helyi buszokon.

A hosszabbítás célja a MÁV-Volánbusz szerint, hogy az év elején megkönnyítsék a bérletvásárlást.