Haág Zalán: 2022-re a KDNP a megye egyik legjelentősebb pártjává vált

„A többéves építkezés eredményeként 2022-re a Kereszténydemokrata Néppárt Csongrád-Csanád megye legjelentősebb pártjainak egyikévé vált” – írta a Szegedernek is eljuttatott, újévet értékelő közleményében Haág Zalán önkormányzati képviselő.

A KDNP megyei szervezője kifejtette, az idei évben a választásokat is sikerrel vette a kisebbik kormánypárt, szövetségben a Fidesszel: 8 év után újra lett KDNP-s országgyűlési képviselője megyénknek Mihálffy Béla személyében, s a nyáron tartott szegedi időközi önkormányzati választáson is a KDNP jelöltje nyerte el a szavazók bizalmát.

A szervezeti bővülés is folytatódott 2022-ben: Maroslelén, Derekegyházon és Zsombón is önálló KDNP-szervezet alakult. Így a megye lakosságának háromnegyede ma már olyan településen él, ahol a KDNP-nek működik helyi csoportja.

Haág megemlíti, hogy a KDNP markánsan jelen van az önkormányzatokban is: a párt adja a megyei önkormányzat egyik alelnökét Polner Eörs személyében, továbbá négy polgármester, alpolgármesterek és önkormányzati képviselők (a megyeszékhelyen önálló frakciót alkotva) dolgoznak „KDNP-s színekben közösségük fejlődéséért, az itt élők életének jobbá tételéért”.

„A KDNP – a kereszténydemokrata alternatívát hangsúlyosan megjelenítve – a Fidesszel szövetségben 2023-ban is az itt élők boldogulásáért, a települések jövőjéért fog dolgozni a megyei és helyi önkormányzatokban. A Kereszténydemokrata Néppárt sikeres, békés, boldog új esztendőt kíván Csongrád-Csanád megye valamennyi polgárának!” – zárul a közlemény.