Bejelentette a norvég kapus, Emil Kheri Imsgard leigazolását az OTP Bank–Pick Szeged

Bejelentette a norvég kapus, Emil Kheri Imsgard leigazolását az OTP Bank–Pick Szeged férfi kézilabdaklub.

A 24 éves játékos október elején a Hamar Arbeiderblad című napilapnak adott interjúban közölte, hogy jövő nyáron távozik a norvég Elverumtól és Szegedre szerződik. Átigazolásának hírét akkor Nils Kristian Myhre, az Elverum HB sportigazgatója is megerősítette. A szegedi klub honlapjának csütörtöki híradása szerint Imsgard megállapodása 2026 nyaráig szól.

„Egy tehetséges, sokra hivatott hálóőr érkezik hozzánk, aki remek párost alkothat majd Mikler Rolanddal” nyilatkozta Szűcs Ernő Péter klubelnök. Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi két kapus közül a horvát Mirko Alilovic jövő nyáron távozik a bajnoki címvédőtől. A 197 centiméter magas Imsgard négyszeres norvég bajnok és négyszeres kupagyőztes, az idei szezon eddigi tíz mérkőzésén 24 százalékos hatékonysággal védett a Bajnokok Ligájában.

A szegedi együttes viszont érdekes módon jelentette be Imsgard érkezését. A klub Facebook-oldalán közzétett képén a norvég Elverum kapusa, Emil Kheri Imsgard és a francia futballsztár, Kylian Mbappé látható, akik nagyon hasonlítanak egymásra. „Szerinted ki lesz jövő nyártól a kapusunk?” – tette fel a kérdést a klub közösségi oldala.