A szegedi tanárok is kiálltak kedden kirúgott pécsi kollégájukért

Mint azt a Telex is megírta, azonnali hatállyal megszüntették a pécsi művészeti középiskola egyik polgári engedetlenségben részt vevő tanárának közalkalmazotti jogviszonyát még kedden. Ezzel ő lett az első vidéki, összességében a tizennegyedik pedagógus, aki hasonló helyzetbe került, ráadásul nem sokkal karácsony előtt.

A pécsi művészeti középiskola néhány tanára a helyi pedagógustüntetések legaktívabb szervezői közé tartoztak. Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb tüntetésének levezetője is Tölgyfa Gergely volt, melyet novemberben tartottak a város főterén. A művészetiben jelenleg próbaidejét töltötte, így lehetséges volt indoklás nélkül is azonnali hatállyal felfüggeszteni a munkaviszonyát.

A korábban pont a kirúgások hatására alakult Szegedi Tanárok Együttműködési Platformjának (STEP) számos tagja is kiállt Tölgyfa Gergely, illete úgy általában az eddig kirúgott fővárosi kollégáik miatt is: számos szegedi intézmény (a Deák Ferenc Gimnáziumtól a Gedói Általános Iskolán át egészen a Rókusi Általános Iskoláig bezárólag) pedagógusa fejezte ki szolidaritását, erről a szerveződés Facebook-oldalán számolt be.