Idén utoljára ül össze a szegedi közgyűlés, ezekről lesz ma szó

A szegedi önkormányzat ma reggel kilenc órakor tartja meg a 2022-es év utolsó közgyűlését a Városháza Dísztermében, melyet a Szegeder a korábbiakhoz hasonlóan ismét élőben közvetít.

Nem ez ígérkezik a legizgalmasabb ülésnek, ugyanakkor számos érdekesebb témáról is döntenek majd a városatyák. Mint azt megírtuk, az eddigi 420-on felül még 262 épületet nyilvánítanának helyileg védetté, melyeknél az utcaképeket is figyelembe vették.

Ezen felül a város megkötötte az új energiaszerződéseket, mely alapján a villamos energia az idei hatszorosába fog kerülni, fél éves időtartamra. Az 1,2 milliárd forintos energiatartalék-keret év végére elapad, így módosítani kell a város költségvetését harmadjára is: többek között a közösségi közlekedésre további 357 millió forintot biztosítanának.

Egy másik előterjesztés szerint jövő év februárjában 18 százalékkal, szeptemberben pedig 14 százalékkal emelkednek a gyermekétkeztetés térítési díjai. A város 2021-ben 132 millió, 2022-ben pedig 413 millió forint saját forrást biztosított a gyermekétkeztetéshez. Ez jövőre várhatóan több mint 770 millió forint lesz.

Mint ismert, az egykori piacot az önkormányzat a 78,2 százalékos tulajdoni hányadát kívánja nyilvános pályázat lefolytatásával, versenyeztetési eljárás útján, licitálással értékesíteni, mely mint kiderült, 582 millió forintos alapárról indul.

Eladhatja a város a kiskundorozsmai naturista strand és kemping területét is, ha elfogadják az erről szóló előterjesztést, melyre jó esély van. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. még 2004. november 12-én kötött bérleti szerződést a területre, mely idén szeptember 30-án lejárt. Az előterjesztés szerint a terület hasznosításának leggazdaságosabb módja az értékesítés.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<