Persze feltételezve, hogy minden ütem szerint zajlik, hiszen el is kell adni az ingatlant és az üzletrészt. Ez azért is kérdéses még, mert Nagy szerint nincsenek még konkrét érdeklődők. A másik érdekesség maga a vevő lenne, ugyanis az alpolgármester elárulta, itt nincs semmiféle megkötés, hogy mennyi időn belül kell elkezdeni/befejezni az új beruházást, tehát elvben úgy is járhatunk,

mint a Centrum gödörnél, hogy ott áll parlagon, mígnem eljön a pillanat a beruházásra.

Az, hogy mi épülhet ide, bizonyos szempontból korlátozva van. Jelenleg is olyan a szabályozás, hogy már most is épülhetne lakóingatlan a területre, nemcsak piac. A telek 75%-ban beépíthető, a város részéről viszont nem szeretnének nagy alapterületű kereskedelmi létesítményeket, illetve ipar, vagy logisztika sem lehetne itt. Azért nem kell egy Cédrus Liget 2-re se számítani.

Nagy szerint inkább a móravárosi, vagy a Petőfi Sándor sugárúti beépítés folytatásában lehetne gondolkodni, a beépíthetőséget 50% alá csökkenteni, növelni a zöldterületet, és így a jelenlegi egy emeletes, azaz 6,5 méteres magassági limit egy szinttel megtoldható, de a beépíthető szintterület nem fog növekedni. Elmondta, a szakma szerint a város kapujában a piac nem volt egy különösebben vonzó létesítmény, jó lenne, ha a telek Petőfi Sándor sugárúti végén minőségi építészet jelenhetne meg, mintegy városkapu funkcióban a Röszke felől érkezők számára.