Tavaly ütötte arcon ököllel a szegedi rab a börtönőrt, további hét év fegyházbüntetést kaphat

Vádat emeltek egy fogvatartottal szemben, aki személyes tárgyai ellenőrzése közben megütött egy börtönőrt tavaly nyáron Szegeden tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a többszörös visszaeső férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével vádolják. A férfit korábban hat alkalommal ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint tavaly nyáron is jogerős szabadságvesztés-büntetését töltötte a Szegedi Fegyház és Börtönben.

2021. június 23-án elrendelték a rab személyes tárgyainak átvizsgálását. Az ellenőrzés során a vádlott a zárkában kiabálni kezdett, és azt mondta a börtönőröknek, hogy ezt vele nem tehetik meg. A vádlott mögött elhelyezkedő börtönőr erre biztonsági okból testi kényszert alkalmazva el akarta vezetni a férfit, aki a fogásból kiszabadította magát, és ököllel arcon ütötte őt.

Ez észlelve a börtönőr kollégája a további bántalmazás elkerülése érdekében a vádlottat földre vitte, majd a dühöngő és fenyegetőző férfit elvezették. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben beismerése esetére hét év fegyházbüntetést indítványozta.