A bíróság portájából hívta fel a rendőrséget a nő, hogy fel fogja robbantani a Széchenyi téri épületet

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, aki a Szegedi Törvényszéken december 7-én fenyegetőzött robbantással – szól a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye, melyből új részletek is kiderültek a szerdai bombariadóról.

A megalapozott gyanú szerint a nő szerdán, fél 11 körül megjelent a több bíróságnak valamint ügyészségnek otthont adó, Szeged központjában álló igazságügyi épületben. A portáról felhívta a rendőr-főkapitányság ügyeletét, és a hívását fogadó ügyeletessel közölte, hogy ő jelenleg a bíróságon van és fel fogja azt robbantani.

A bejelentés alapján a rendőrség kiürítette, majd átvizsgálta az épületet, melyben robbanóanyagot végül nem talált. A valótlan bejelentés – tekintettel az ott dolgozók nagy számára – a köznyugalmat súlyosan megzavarta. A hívást követően ismeretlen helyre távozó elkövető aznap délutáni elfogására elfogatóparancs alapján került sor.

A közveszéllyel fenyegetés bűntettének minősített esete miatt indult büntetőeljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.