Ruzsa Roland lemond decemberi tiszteletdíjáról, a dorozsmai rászoruló családokon segítene

Ruzsa Roland, a Fidesz-KDNP jelöltje még nyáron nyerte meg az időközi önkormányzati választást Kiskundorozsmán. Az időközire azért volt szükség, mert a korábbi képviselő, Mihálffy Béla az Országgyűlésben folytatta a munkát térségi képviselőként. Ruzsa most arról számolt be Facebook-oldalán, hogy Kiskundorozsmán „egy gyerek sem maradhat Mikulás nélkül”, a „rászoruló családokat pedig nem hagyják magukra”.

Ennek érdekében bejelentette, hogy decemberi képviselői tiszteletdíjáról lemond, azt pedig tartós élelmiszerre költik, amit az arra rászoruló családok között fognak szétosztani, „ezzel is támogatva az ünnepi készülődésüket”. A kormányközeli SzegedMa is beszámolt minderről. Mint megemlítik, Ruzsa korábban a nyugdíjasoknak vett színházjegyet, de a támogatásával került légkondicionáló berendezés a Jerney óvodába is.

Kiskundorozsmán összetartó közösség van, így nagyon sok jótékonysági akciót szervezünk a városrészben évközben is. Nyáron például sárgabaracklekvárt főztünk és azt szétosztottuk, pünkösdkor 100 adag marhapörkölt főzését vállaltuk és azt is szétosztottuk a helyiek között. Fontos, hogy tudjunk egymásról és tudjunk egymásnak segíteni – nyilatkozta a lapnak a bejelentés kapcsán a dorozsmai képviselő.