Összeütközött két trolibusz a Tisza Lajos körúton, rengeteg rendőr és mentő a helyszínen

Egy olvasónk tájékoztott minket arról, hogy este 8 óra környékén kettő trolibusz ment egymásba a Centrum áruház sarkánál. Elmondása szerint legalább négy mentőt és rengeteg rendőrautót is látott a helyszínen. Előbbiek ápoltak is személyeket az egyik trolin, így valószínűleg sérültek is lehetnek.

A forgalom az Anna-kút irányába zavartalanul halad, a jelzőlámpák is működnek. Egyelőre az SZKT semmit nem írt az esetről, de az infrastruktúra karbantartó kocsijuk már a helyszínen volt. Az 5-ös – szerencsére a rövid, szóló – trolibusz gyakorlatilag teljesen eltorlaszolja a villamossíneket és az egyik útpályát, így a közösségi közlekedés mindenestül leállt a kiskörúton, valamint a Dugonics tér felé sem lehet autóval közlekedni.

Frissítés (20:45): A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya elmondta, két trolibusz ütközött a Tisza Lajos körút és a Mikszáth Kálmán utca sarkán. Az elsődleges információk szerint négyen megsérültek a balesetben, mindkét irányban torlódás várható.

Időközben az SZKT is posztolt egy szűkszavú közleményt közösségi oldalukon. Mint írják, forgalmi zavar történt a Tisza Lajos körúton, így a Bartók tér és a Vár utca között, az Anna kút és Kecskés, valamint a Vadaspark között pótlóbuszok közlekednek. Előreláthatólag 5–20 perces vonali késések várhatóak a 3-as, 3F-es, 4-es villamosvonalaknál, valamint az 5-ös, 6-os, 8-as, 9-es, 10-es, 19-es trolibuszvonalaknál.

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk

Frissítés (20:57): Egy másik olvasónk is osztott meg információkat a baleset kapcsán a Szegederrel. Elmondása szerint mostanra a mentőautók már elfogytak, azonban folyik a helyszínelés és útlezárás is van, így három rendőr a baleset helyszínén, míg kettő további a Mérey és a Tisza Lajos körút sarkán van jelenleg. Az Anna kút felé továbbra is halad a gépjárműforgalom.

Jelenleg az Anna kút felől két villamos egy trolibusz, a Széchenyi tér felől pedig egy trolibusz torlódott fel. Az SZKT karbantartó járműve is a sínekre állt, nem tudni, meddig tartanak az utómunkálatok. Újabb képeket is kaptunk:

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk